Paul & Pieter

Ontdek roomforapony.
Een design door Paul De Ceuster

Waarom deze samenwerking?

Als expert in het buiten beleven zorgen we steeds voor een unieke woondroom. Door een samenwerking met Paul De Ceuster breiden we het gamma van ons gekend maatwerk van aluminium en duurzaam hout verder uit.

Paul De Ceuster is ontwerper-architect die bekend staat om zijn atypische ideeën. Samen zijn we een samenwerking aangegaan om een nieuw project te realiseren zogenaamd: roomforapony

Video afspelen

Wat is roomforapony?

roomforapony is een uniek en beschermd concept ontwikkeld door architect-founder Paul De Ceuster. Het grondplan van de constructie is een vijfhoek met twee rechte hoeken en een hellend dak. De onregelmatige vijfhoek maakt het mogelijk om meubels en andere voorwerpen makkelijk te plaatsen. Elke constructie is uniek in afmeting en materiaalkeuze, maar blijft trouw aan het concept. De afwijkende vormgeving zorgt voor een andere beleving en biedt de mogelijkheid om te onthaasten in de eigen tuin.

Stap 1: Bepaal de vorm

Een roomforapony als plek om te bezinnen? Of eerder als ontmoetingsplaats voor gezellige avonden? Het kan allemaal. In functie van jouw lievelingsruimte wordt de uiteindelijke vorm, grondplan en raaminplanting aangepast. 

Stap 2: Kies de afwerking

Bij het kiezen van de afwerking voor een poolhouse zijn er verschillende opties. Kies je bijvoorbeeld voor het strakke gyproc of eerder de warme vezelplaat. Het is echter minder flexibel dan gyproc. De keuze hangt af van de gewenste look, de omgeving en het budget. Samen overlopen we de opties zodat je kunt kiezen wat het beste past bij jouw behoeften.

Stap 3: Kies de ramen

De keuze van het type ramen heeft een grote invloed op de sfeer en functionaliteit van deze ruimte. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten ramen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je persoonlijke smaak en de behoeften van jouw buitenruimte. Of je nu op zoek bent naar schuiframen voor een panoramisch uitzicht, openslaande ramen voor een klassiek uiterlijk, vast glas voor meer lichtinval of dakramen voor extra ventilatie, er is een optie voor iedereen. 

Stap 4: Kies de buitenafwerking & technieken

Van thermisch essen voor een natuurlijke uitstraling tot barn wood voor een robuuste look, de mogelijkheden zijn eindeloos. 

Voor dat je de gevelbekleding vorm geeft denken we volledig mee met de technieken, zoals isolatie en verwarming. Door de juiste technieken zorgen we ervoor te zorgen dat je chalet het hele jaar door comfortabel en bruikbaar is. 

Persoonlijk advies

Aan huis of op kantoor.

Persoonlijk advies

Pieter Lens heeft alle kennis in huis om alles te regelen. Dat begint bij het ontwerp en eindigt met de afwerking tot in de puntjes. Als klant heb jij één duidelijk aanspreekpunt. Een garantie voor een vlotte opvolging.